Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Számítástechnika szakkör a BME Matematikai Intézetében

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Matematika Intézete szakkört hirdet a matematika és informatika iránt érdeklődő, tehetséges középiskolások számára. A foglalkozás célja egyrészt olyan matematikai problémák bemutatása, amelyek megoldása során a számítógépek sikerrel alkalmazhatók, másrészt olyan a matematikai módszereknek a megismerése, amelyeket ma az informatikában is használnak.

A szakkörre elsősorban a 12-évfolyamos iskolák 11., illetve 12. évfolyamos diákjainak a jelentkezését várjuk. A foglalkozásokon való aktív részvételhez biztos matematikai tudás, jó feladatmegoldó készség és alapszintű programozási ismeretek hasznosak.

A szakkörökre 2001. októbertől kezdődően kéthetente hétfőn vagy kedden 15:30 órától 17:00 óráig, összesen tíz alkalommal kerül sor a BME Matematika Intézetében. Az érdeklődők levélben jelentkezhetnek 2001. szeptember 28-ig a következő címen:

BME Matematika Intézet, 1111. Budapest, Egry József u. 1. H épület 312. szoba

A levélben írjanak néhány sort magukról, eddigi matematikai és számítástechnikai eredményeikről, érdeklődési körükről. A foglalkozások ingyenesek! Az indulásról levélben küldünk értesítést. Honlapunk címe: http://www.math.bme.hu/math-inst/index1.html.

Budapest, 2001. augusztus 20