Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I/S. 2. feladat (2015. október)

I/S. 2. Adjuk meg a lexikografikusan rendezett \(\displaystyle n\) hosszú permutációk közül a \(\displaystyle k\)-adikat (\(\displaystyle 1\le n\le 14\) és \(\displaystyle 1\le k\le n!\)). Egy \(\displaystyle n\) hosszú permutációnak az \(\displaystyle 1,2, \ldots, n\) számok egy sorbarendezését nevezzük. Két permutációt úgy tudunk lexikografikusan rendezni, hogy balról az első helyen, ahol eltérnek a számok számjegyei egymástól, a kisebb számot tartalmazó permutációt soroljuk előrébb. Például \(\displaystyle 2314< 2341\).

A program olvassa be a standard input első sorából \(\displaystyle n\)-et és \(\displaystyle k\)-t, majd írja a standard output első és egyetlen sorába a megfelelő permutációt.

Példa bemenet: Példa kimenet:
4 2 1 2 4 3

Pontozás és korlátok: A programhoz mellékelt, a helyes megoldás elvét tömören, de érthetően leíró dokumentáció 1 pontot ér. A programra akkor kapható meg a további 9 pont, ha bármilyen hibátlan bemenetet képes megoldani az 1 mp futásidőkorláton belül.

Beküldendő egy tömörített is2.zip állományban a program forráskódja az .exe és más, a fordító által generált állományok nélkül, valamint a program rövid dokumentációja, amely a fentieken túl megadja, hogy a forrás mely fejlesztői környezetben fordítható.

(10 pont)

A beküldési határidő 2015. november 10-én LEJÁRT.


Statisztika:

29 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Bálint Martin, Borbényi Márton, Csenger Géza, Erdős Márton, Fuisz Gábor, Gáspár Attila, Gergely Patrik, Hornák Bence, Horváth Miklós Zsigmond, Janzer Orsolya Lili, Kovács 246 Benedek, Kovács Marcell Dorián , Mernyei Péter, Molnár-Sáska Zoltán, Nagy Ábel, Nagy Nándor, Németh 123 Balázs, Noszály Áron, Radnai Bálint, Szakály Marcell, Zarándy Álmos.
9 pontot kapott:Cseh Viktor.
8 pontot kapott:7 versenyző.

A KöMaL 2015. októberi informatika feladatai