Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Millenniumi Díjak a Szellemi Tulajdon világnapján

Az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete 2000. évi közgyűlésén döntött arról, hogy április 26-át a szellemi tulajdon világnapjává nyilvánítja, tisztelgésül az emberi tudás és képzelőerő, a kreativitás előtt. Az idén a világnap jelmondata elsősorban a fiatalokhoz szól: ,,Gondold ki, képzeld el, valósítsd meg!'' - olvasható a Szellemi Tulajdon Világszervezete főigazgatójának üzenetében. ,,E szavakkal arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, hogy álmaikat maradéktalanul váltsák valóra'' - írta Kamil Idris.

A szellemi tulajdon világnapja budapesti ünnepségén négy tudományos műhely részesült a Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) Millenniumi Díjában. A díjat a hivatal elnöke alapította a magyar millennium évében a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézmények elismerésére. E díjat kapta 2005-ben a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok (KöMaL) szerkesztősége és szerkesztőbizottsága a következő indoklással: A 111 éves múltra visszatekintő folyóirat ,,erősíti, serkenti, gyorsítja a tudományos eredmények létrejöttét, a középiskolásoknak lehetőséget teremt arra, hogy megoldásaikat publikálva bekerüljenek a tudomány vérkeringésébe''. A díjakat Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke adta át.

Millenniumi Díjban részesült még a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár tudománytörténeti műhelye, ,,A tudomány és technika nagyjai'' című CD-sorozatának szerkesztősége, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Restaurátorképző Intézete, valamint a TensioMed Kft.

Millenniumi Díjak a Szellemi Tulajdon világnapján