KöMaL - Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
 English
Információ
A lap
Pontverseny
Cikkek
Hírek
Fórum
Játékszabályok
Technikai info
TeX tanfolyam
Regisztráció
Témák

Rendelje meg a KöMaL-t!

Kifordítható

tetraéder

VersenyVizsga portál

Kísérletek.hu

Matematika oktatási portál

KöMaL Tesztverseny

  Hírek, hirdetések    Játekszabályok    Az aktuális feladatok    Eredmények    A korábbi feladatok    Regisztráció  

Ön még nem jelentkezett be.
Név:
Jelszó:

A Középiskolai Matematika és Fizikai Lapok a régi hagyományokat és a modern kor lehetőségeit ötvözve internetes feladatmegoldó tesztversenyt indított.

A verseny célja, hogy olyan diákok is bekapcsolódjanak a matematika, fizika, vagy informatika versenyekbe, akiknek kevesebb idejük jut a KöMaL feladatainak pontos kidolgozására és beküldésére. Ezzel kívánunk lehetőséget adni arra, hogy érdekes feladatokon töprengjenek, és hónapról-hónapra összemérjék tudásukat.

A versenyben hónapról-hónapra a forduló elején mindhárom tantárgyból korcsoportonként 5 tesztfeladatot tűzünk ki. A korcsoportok a következők:
matematika: 5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-10. osztály, 11-12. osztály;
fizika: 5-8. osztály, 9-10. osztály, 11-12. osztály;
informatika: 5-8. osztály, 9-10. osztály, 11-12. osztály.

A feladatsorok megoldására egy hónap áll rendelkezésre, de a feladatok pontértéke háromnaponként eggyel csökken. Azaz egy tizenegy napja kitűzött feladatsor 10 pontos feladatának helyes megoldására már csak 7 pont jár.

A verseny feladatait döntően a KöMaL és korábbi versenyek feladataiból válogatjuk. Igyekszünk érdekes, színes, tanulságos, szórakoztató, ugyanakkor nem túl nehéz feladatokat kitűzni. Többségük a tantárgy irányt érdeklődő diákok számára általában megoldható ,,tanórai'' feladat, de kisebb részük néhány nap fejtörést okozhat. Úgy gondoljuk, a felsőbb évfolyamok diákjainak az érettségire való felkészülésben is hasznos lehet egy-egy feladatsor megoldása.

Eredményhirdetést a tanév végén tartunk, ahol szponzoraink díjai fognak gazdára találni.

Versenyek és nevezés

Összesen 3 tantárgyból külön-külön és a három tantárgyból együtt indítunk versenyt. A matematika, fizika és informatika versenyekben értelemszerűen csak az adott tantárgy feladatainak megoldását várjuk. Az egyes tantárgyak versenyébe mindenki az első feladatsor beküldésével automatikusan benevez.

Az összetett versenyben mindhárom tantárgy feladatait meg kell oldaniuk az indulóknak. Ha valaki a verseny folyamán legalább két tantárgyból beküld megoldást a saját korcsoportjában, akkor automatikusan bekerül az összetett versenybe is.

Az alsó tagozatosok - osztálytól függetlenül - egymással versenyeznek. Ők matematikából az 5-6., fizikából és informatikából az 5-8. korcsoport feladatait oldják meg.

Az 5-12. osztályosok a saját évfolyamtársaikkal versenyeznek az osztályuknak megfelelő korcsoport feladatsorainak megoldásával.

Az abszolút kategóriában az érettségizettek versenyeznek egymással és azokkal, akik évfolyamuktól függetlenül megoldják az adott tantárgy vagy az összetett verseny összes korcsoportjának feladatsorát. Az az 5-12. évfolyamos diák, aki egy adott tantárgy legalább két korcsoportjának feladatsorát beküldi, automatikusan bekerül a tantárgy abszolút versenyébe. Az a diák, aki legalább két tantárgy legalább két korcsoportjának feladatsorát megoldja, automatikusan bekerül az abszolút összetett versenybe.

Regisztráció

A versenyben való induláshoz ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. A regisztráció folyamán mindenki választhat magának egy nevet, amellyel a játékban szerepel. Javasoljuk, hogy mindenki a teljes nevét használja, de természetesen megengedett a különböző művészi álnevek használata is.

Nem választható olyan név, amely a jó ízlésbe ütközik, mások számára sértő, könnyen összetéveszthető más nevekkel, vagy más módon félrevezető.

A KöMaL fórum résztvevői - ugyanazzal a névvel és jelszóval - automatikusan jogot kapnak a tesztversenyben való indulásra is, nekik regisztrálniuk sem kell magukat. Megfordítva, a tesztverseny résztvevői jogot kapnak a fórumban való hozzászólásra. A fórumból való esetleges kitiltás a tesztversenyben való részvétel felfüggesztését is maga után vonja.

Az első feladatsor

Az idei verseny első feladatsora október 2008. 20-án, hétfőn 0:00 órakor jelenik meg.

Kihez forduljak?

Kérdéseivel, problémáival a verseny szervezőihez fordulhat.

E-mail: tesztverseny@komal.hu

Fórum: KöMaL Tesztverseny

Támogatóink:   Ericsson   Cognex   Emberi Erőforrás Támogatáskezelő   Emberi Erőforrások Minisztériuma   Nemzeti Tehetség Program    
MTA Energiatudományi Kutatóközpont   MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont     Nemzeti
Kulturális Alap   ELTE   Morgan Stanley