Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Fórum: Imagine Cup 2008 - Franciaorszag, Parizs

Szeretnél hozzászólni? Jelentkezz be.
[6] R1cs12007-12-09 22:45:45

Pl az algoritmus kategoriaban sem XNA-t, sem XML webservicet nem kell hasznalnod. Egy egyszeru class-t kell irnod megfelelo fuggvenyekkel. Adott egy kihivo feladat, amit valamely modon a temahoz kapcsolnak.... 9 kategoria van, mind kulonbozo, azt hiszem szinte barki megtalalja a kedvere valot.

Előzmény: [5] Tibixe, 2007-12-09 13:36:42
[5] Tibixe2007-12-09 13:36:42

Egy szóval nem mondtam, hogy a .NET 2.0 nem jó. Amennyit láttam belőle (C#-ra vetettem egy részletesebb pilantást még régebben), jobban tetszik mind az MFC-nél, mind a Javánál. (Bár az utóbbi kettőbe még annyira sem mélyedtem bele, mint a .NET-be)

Amikor az előzőt írtam, elég fáradt voltam, szóval a C++/CLI és társai kimentek a fejemből... viszont a memóriakezelését megtanulni sem egyszerű (C++ egyszerű [ha nem is könnyű], C# egyszerű, a kettő között meg zavarosnak látszik ). Még IronPythonban tudnék valamit produkálni, az használható? (.NET family of languages.. ezt hogy kell érteni?)

Végülis mindegy, a tény az, hogy *én* nem érzek kedvet XML webservice felhasznlálásával/írásával valami környezeti problémát megfelelő algoritussal megoldani vagy szigorúan C#-ban XNA Framework felhasználásával játékot írni. De ha mindenki más viszont érez, akkor biztos felettem szállt el az idő (Ez tizeniksz évesen elég szomorú lenne)

[4] R1cs12007-12-08 23:09:16

Attol hogy te nem ertesz valamihez, az nem jelenti azt hogy az nem is jo, de koszonjuk az ertekes hozzaszolast ;) es ha sikerul az oldal fejlecenel tovabb jutnod akkor rajosz hogy nem feltetlen kell fakitermelo gadgetet irnod... na mind1, ha valamirol felinfod sincs akkor szerintem tartsd meg magadnak a mondandod es probalj meg kevesbe nagykepu es negativ lenni... na szep almokat, csao

Előzmény: [3] Tibixe, 2007-12-08 19:58:56
[3] Tibixe2007-12-08 19:58:56

Hoppá, úgy látszik ez a fórum nem szereti a százalékjelet, akkor még egyszer az első sor:

Megspórolok a világ 99 százalékának egy Google keresést:

[2] Tibixe2007-12-08 19:57:45

Megspórolok a világ 99

"Design project on .NET Framework 2.0 or later"

Különben is, mit írjak ami segít a fenntartható környezetben?

Vista gadget, ami veszi az eddigi fakivágási statisztikákat, görbét illeszt rájuk, majd megbecsüli, hogy eddig hány fát vágtak ki, és azt folyamatosan írja?

Akkor már inkább a Google-féle versenyszerűség, ahhoz nem kell új nyelvet tanulni: http://code.google.com/opensource/ghop/2007-8/

[1] R1cs12007-12-08 16:47:46

Kicsit koppintok a tavalyi postombol egy kicsit atirva idenre :) Tenyleg ajanlom figyelmetekbe, nagyszeru verseny, igazi kihivas...

-------

Diákok jelentkezését várja világversenyére a Microsoft

Hatodik alkalommal rendezi meg az idén a Microsoft az Imagine Cup nevű diákversenyét. Az immár hagyományosnak tekinthető, évente szervezett világversenyen 16 évesnél idősebb középiskolás vagy felsőoktatásban tanuló diákok vehetnek részt, a cél pedig az, hogy olyan új technológiákat fejlesszenek ki és mutassanak be, amelyek egy bizonyos problémakörre nyújtanak megoldást. Az idei év témája a következő: Képzelj el egy világot, ahol a technológia segít egy fenntarthato kornyezetben! Az Imagine Cup 2008-ra kilenc kategóriában: beágyazott fejlesztés, jatek fejlesztés, project Hoshimi, IT-verseny, algoritmusok, digitális rövidfilmek, szoftvertervezés és digitális fényképezés - lehet nevezni februar 1-ig.

A verseny döntőjét az idén Franciaorszag fővárosában, Parizsban rendezik julius elejen. A tavalyi finálén, az koreai Seoulban a kozepiskolas Szebeni Szilveszter 3. helyen vegzett algoritmus kategoriaban. A több ezer dolláros pénzdíjakon és az ingyenes utaztatáson kívül a szoftvervállalat szerint a legfontosabb nyeremény a díj presztízsértéke lehet, amely a szakmai karriert is segítheti.

Nevezni a verseny - javarészt angol nyelvű - hivatalos honlapján lehet. A résztvevőket az illetékes Microsoft-leányvállalatok országos selejtezőcsoportokba osztják be, ezek legjobbjai juthatnak tovább a regionális fordulókba. A helyi és regionális fordulók legjobbjait külön is díjazzák.

Nevezes: https://imaginecup.com/Registration/Default.aspx?ReferralCode=r1cs1

Barmilyen kerdesetekre szivesen valaszolok a versennyel kapcsolatban (leggyorsabb e-mailben: richard.petercsak(qkac)student-partners.ms). Tavalyelott megjartam a vilagdontot mint versenyzo, tavaly pedig mint szervezo... es fantasztikus eleny volt. Mellesleg nagyon jo kapcsolatokat szereztem ez altal.