KöMaL - Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
English Információ A lap Pontverseny Cikkekről Hírek
Ericsson-díj tanároknak
Matematika és Fizika Ifjúsági Ankét
versenyek
Beszámolók
Szakkörök
Linkek

 

 

Rendelje meg a KöMaL-t!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

az Európai Unió SOCRATES oktatási együttműködési programjának COMENIUS nyelvtanár-asszisztensi akciójában való egyéni és intézményi részvételre

A COMENIUS nyelvtanár-asszisztensi akció lehetőséget nyújt arra, hogy

  • leendő nyelvtanárok 3-8 hónapos gyakorlati időt töltsenek el az Európai Unió valamely országának egyik közoktatási intézményében,
  • magyar általános és középiskolák, szakképzőintézmények az Európai Unió nyelvtanár- jelöltjeit fogadják. Így a leendő nyelvtanárok bővíthetik nyelvi-kulturális ismereteiket, a fogadó intézmények pedig az idegen anyanyelvű asszisztensek munkáját és ismereteit hasznosíthatják a mindennapi iskolai életben (pl. idegennyelvi lektorként).

    A tanárasszisztensek ösztöndíjat kapnak, melyből utazási, szállás- és megélhetési költségeiket fedezik. A magyar fogadóintézmények pénzügyi támogatásra nem pályázhatnak, de a tanárasszisztensek ott-tartózkodásának költségeit (ld.fent) a SOCRATES program fedezi.

    Pályázásra jogosultak olyan 20-30 év közötti

  • nyelvtanár szakos hallgatók, akik a tanárasszisztensi ösztöndíj megkezdésekor egy felsőoktatási intézmény nyelvtanári képesítést nyújtó szakán már legalább két évet elvégeztek,
  • frissen végzett nyelvtanárok, akik még soha nem tanították a célnyelvet hivatásszerűen, és nem régebben mint egy évvel korábban végeztek. Figyelem! Csak az Európai Unió valamely hivatalos nyelvét tanuló, illetve oktatni kívánó hallgatók/nyelvtanárok pályázhatnak!

    Intézményi pályázatot nyújthatnak be:

  • Általános és középiskolák, valamint szakképzőintézmények nappali, esti és levelező tagozatai, amelyek nyelvtanár-asszisztenseket kívánnak fogadni az Európai Unió valamelyik országából.

    Az asszisztensi tevékenység a 2002/2003-as tanévre esik.

    A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik az Európai Unió kevésbé elterjedt és oktatott nyelveinek egyikét (pl. dán, finn, svéd, holland, portugál, görög, olasz) kívánják tanítani, valamint akik több szakon tanulnak.

    A pályázatok beküldési határideje: 2002. március 1. (postabélyegző dátuma)

    Pályázni csak az Európai Unió valamely hivatalos nyelvén lehet. A pályázatokat 2 példányban, ajánlott küldeményként, postai úton kérjük eljuttatni a SOCRATES Nemzeti Iroda címére.

    Részletes pályázati útmutató és pályázati űrlap a munkanyelv megjelölésével a SOCRATES Nemzeti Irodánál igényelhető, illetve az iroda honlapjáról letölthető.

    SOCRATES Nemzeti Iroda
    1082 Budapest Üllői út 82.
    Postacím: 1438 Budapest 70, Pf.: 510
    Telefon: 210 97 00, fax: 210 97 01
    E-mail: info@tpf.hu
    Internet: http://www.tpf.iif.hu

  • Web-oldalaink támogatói: \(\displaystyle OM" border=0 height=32 width=33 ALIGN=ABSCENTE\) Oktatási Minisztérium, \(\displaystyle Ericsson" border=0 height=24 width=105 ALIGN=ABSCENTE\), ELTE