Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I. 136. feladat (2006. szeptember)

I. 136. A Sudoku nevű játékban egy 9×9-es táblázatot kell kitölteni 1 és 9 közötti számokkal úgy, hogy minden sorban, oszlopban és 3×3-as kis négyzetben csak egyszer fordulhatnak elő a számjegyek. Az alábbi ábrán egy helyesen kitöltött táblázatot, és egy még megoldásra várót találhatunk (Jó szórakozást hozzá!)

A sorokban szereplő számokat egymás után írva egy szövegfájlban tároljuk. Készítsünk programot, amely eldönti egy tetszőleges adatsorról, hogy kielégíti-e a Sudoku szabályait.

Beküldendő a program forráskódja.

(10 pont)

A beküldési határidő 2006. október 16-án LEJÁRT.


Az alábbi fileokban elérhetö a mintamegoldás, illetve a feladat javításához felhasznált tesztadatok, külömbözö formátumokban.

i136.rar

tesztadatok.rar


Statisztika:

31 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Balambér Dávid, Biró János, Csima Géza, Czigler András, Danka Miklós András, Fábián András, Fehér András, Földes Imre, Gilián Zoltán, Gombos Gergely, Györök Péter, Hudoba Péter, Hunyady Márton, Jégh Tamás, Kiss Dániel Miklós, Kovács 129 Péter, Nádudvari Péter, Ócsvári Ádám, Polgárfi Bálint, Póta Kristóf, Ridinger Tamás, Slemmer András, Szél Péter, Szoldatics András, Takács László, Véges Márton, Vincze János, Zöld Péter.
5 pontot kapott:1 versenyző.
4 pontot kapott:2 versenyző.

A KöMaL 2006. szeptemberi informatika feladatai