Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I. 219. feladat (2009. szeptember)

I. 219. A www.kísérletek.hu (ékezetes domain) oldalon gyakorlati fizika feladatok, érdekes kísérletek találhatók, melyek egy részét a honlap alkotói filmeken is bemutatják. Készítsünk kb. félperces videoklipet a honlap népszerűsítésére annak öt szabadon választott kísérlete egyes részleteinek felhasználásával.

A filmet például az ingyenesen használható Pinnacle VideoSpin vagy a Cinelerra programmal készíthetjük el (letölthetőek a www.videospin.com, illetve a cinelerra.org oldalról). A filmbetétekből a számunkra legérdekesebb részeket vágjuk ki, az egyes részek között alkalmazzunk átmeneteket, ahol ezt érdemesnek gondoljuk, helyezzünk el feliratokat. A filmrészletek eredeti szövege helyett saját vagy kedves, csengő hangú ismerősünk hangján röviden ismertessük a kísérleteket és népszerűsítsük a honlapot.

Beküldendő az elkészült film Windows Media vagy MPEG-4 formátumban (i219.wmv, i219.mp4), élvezhető minőségű tömörítési beállításokkal, de 2 MB-nál kisebb méretben, és egy rövid leírás arról, hogy az egyes filmrészletek pontosan mely témakörök és kérdések filmjeiből származnak (i219.txt, i219.pdf) egy tömörített mappában (i219.zip).

(10 pont)

A beküldési határidő 2009. október 12-én LEJÁRT.


Három kiváló mintamegoldást adunk közre: Balla Attila budapesti versenyző munkáját (ballaattila.wmv), Horváth Loránd szintén budapesti versenyző klipjét (horvathlorand.wmv) és Kozma Bálint egri versenyző filmjét (kozmabalint.mp4).


Statisztika:

10 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Balla Attila, Horváth 135 Loránd, Janosov Milán, Kozma Bálint, Mészöly Dániel Máté.
9 pontot kapott:Barta 111 János, Kiss Anna.
8 pontot kapott:3 versenyző.

A KöMaL 2009. szeptemberi informatika feladatai