Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I. 246. feladat (2010. szeptember)

I. 246. A következő játékot egy személy játssza egy N×N méretű táblázatban. Kezdetben a táblázat minden cellája kék színű. Ha egy cellára rákattintunk, ennek a cellának és oldalszomszédainak színe megváltozik. Ha egy cella kék volt, akkor piros lesz, ha piros, akkor pedig kék. A cél egy adott állapot elérése.

Készítsük el a játék weblapon játszható változatát. Az oldalon -- a betöltését követően -- jelenítsünk meg két táblázatot. Az egyik táblázat -- amelynek állapotát a játékos módosíthatja -- minden cellája legyen kék. A másik táblázat mutassa a célállapotot. A célállapotot véletlenszerűen alakítsuk ki, biztosítva a megoldhatóságot. A játékos az első táblázat celláira kattintva megpróbálja elérni a célállapotot. Ha sikerrel járt, akkor írjuk ki, hogy hány lépésben adta meg a megoldást és jelezze, ha kevesebb lépésben is el lehetett volna érni azt.

A feladat megoldásánál a html és a javascript elemei használhatók.

Beküldendő az i246.html dokumentum és az esetlegesen szükséges GIF, JPEG vagy PNG formátumú képfájlok, valamint a megoldás rövid dokumentációja (i246.txt vagy i246.pdf) egy i246.zip fájlba tömörítve.

(10 pont)

A beküldési határidő 2010. október 11-én LEJÁRT.


Statisztika:

5 dolgozat érkezett.
9 pontot kapott:Leitereg András, Szabó 928 Attila.
8 pontot kapott:2 versenyző.
4 pontot kapott:1 versenyző.

A KöMaL 2010. szeptemberi informatika feladatai