Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I. 366. feladat (2015. január)

I. 366. A mellékelt logót számtalanszor láttuk már a weblapon, a Facebookon, a papíralapú kiadáson. A weblapon látható változatot animált megjelenítéssel szeretnénk megújítani. A megoldásban ugyanazon alakzatokat használjuk, mint a statikusban, de az eredménynek nem feltétlenül kell teljes mértékben egyeznie az eredetivel.

Az animációs műveletek között legyen mozgatás, forgatás, méretváltoztatás és színváltoztatás. Fontos, hogy az összbenyomás elegáns, visszafogott legyen. A feladat megoldásához az SVG kapcsán javasoljuk a következő lapokat is:

\(\displaystyle \bullet\) http://svg.elte.hu/.

\(\displaystyle \bullet\) http://tutorials.jenkov.com/svg/index.html.

Beküldendő HTML dokumentumban (i366.html) a megoldás, amelyben az animáció egy svg tagben szerepel. A HTML dokumentumban szerepeljen azon weblapok linkje is, amelyek segítséget nyújtottak a probléma megoldásában.

(10 pont)

A beküldési határidő 2015. február 10-én LEJÁRT.


Az SVG animáció értékelésénél a következő szempontokat vettük figyelembe: elkészült az animáció, amely tartalmában helyes (5), tartalmaz mozgatást, forgatást, méretváltoztatást, színváltoztatást (1-1) és a html dokumentumban megjelennek-e linkek a megoldást segítő lapokra (1).

A szokásoktól eltérően az összes megoldást közöljük: i366.zip


Statisztika:

5 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Fehér Balázs, Fényes Balázs, Kazal Soma, Kovács Balázs Marcell.
9 pontot kapott:Dombai Tamás.

A KöMaL 2015. januári informatika feladatai