Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I. 627. feladat (2024. május)

I. 627. Egy állatmenhelyen közösségi szolgálatot végeznek a diákok, ami nélkülözhetetlen a telep működéséhez. A munkára jelentkező diákok mindegyike egy időszakot jelöl meg a feladat elvégzésére.

Készítsünk programot i627 néven, amely a megadja a telep vezetőjének azt a leghosszabb időszakot, amelynek minden napjára van munkára vállalkozó és egy olyan napot, amely ebbe az időszakba esik és aznapra a legtöbb jelentkező van.

A program standard bemenetének első sorában a jelentkező diákok száma \(\displaystyle N\) (\(\displaystyle 1\le N\le 1000\)) és a munkára meghirdetett napok száma (\(\displaystyle 1\le M\le 365\)) szerepel. Az ezt követő \(\displaystyle N\) sorban az egyes vállalkozó diákok munkakezdési és -befejezési napjának sorszáma (\(\displaystyle 1\le Kezd\le Veg\le 365\)) található.

Példa bemenet:Példa Kimenet:
5 50
15 23
23 35
5 15
42 49
20 30
31
23

A program a standard kimenet első sorába írja ki a leghosszabb, jelentkezővel lefedett időszak napjainak számát, amikor minden napra van diákmunka-vállaló. A második sorba írja ki annak a napnak a sorszámát, amely ebbe az időszakba esik és aznapra a legtöbb munkára vállalkozó jelentkezett. Ha több ilyen nap van, akkor ezek közül az elsőt adjuk meg.

Beküldendő egy tömörített i627.zip állományban a program forráskódja és rövid dokumentációja, amely megadja, hogy a forrásállomány melyik fejlesztői környezetben fordítható.

(10 pont)

A beküldési határidő 2024. június 17-én LEJÁRT.


Statisztika:

18 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Bátorfi Balázs, Dömők Bernadett, Gyönki Dominik, Hajós-Szabó Máté, Halmosi Dávid, Magyar Levente Árpád, Nagy 292 Korina, Nagy Borbála Adrienn, Pál Benedek József , Puppi Barna, Sógor-Jász Soma, Szabó Imre Bence, Tóth Marcell Domonkos.
5 pontot kapott:1 versenyző.
0 pontot kapott:1 versenyző.
Nem számítjuk a versenybe a születési dátum vagy a szülői nyilatkozat hiánya miatt:2 dolgozat.

A KöMaL 2024. májusi informatika feladatai