Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az S. 14. feladat (2006. január)

S. 14. Egy gyárban egy gép összeszerelését munkafázisokra bontották. Minden munkafázisról tudjuk, hogy hány percig tart, és azt is, hogy elkezdéséhez mely más munkafázisoknak kell befejeződniük. Az olyan munkafázisokat, amelyek nem függnek egymástól, párhuzamosan is végrehajthatjuk.

Tervezzük meg a munkafolyamatot úgy, hogy a kezdéstől a befejezésig a lehető legkevesebb idő teljen el, és adjuk meg, hogy az egyes munkafázisok hányadik percben kezdődjenek.

Bemenet: A munkafázisokat pozitív egész számokkal kódoljuk. Az első sorban a munkafázisok száma áll. Utána soronként egy-egy munkafázis kódja, a hossza (pozitív egész szám), azoknak a fázisoknak a száma, amiktől függ, majd ezek kódjai, szóközökkel elválasztva.

Kimenet: Az első sorban az összeszerelés teljes időtartama. Utána soronként egy-egy fázis kódja és az elkezdésének időpontja, szóközzel elválasztva.

Példa:

Beküldendő a program forráskódja (s14.pas, s14.cpp, ...).

(10 pont)

A beküldési határidő 2006. február 15-én LEJÁRT.


Statisztika:

12 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Csorba Sebestyén, Engedy Balázs, Grósz Dániel, Homolya Miklós, Kiss Dániel Miklós, Monszpart Áron, Nikházy László, Treszkai László, Ureczky Bálint.
8 pontot kapott:2 versenyző.
3 pontot kapott:1 versenyző.

A KöMaL 2006. januári informatika feladatai