Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az S. 38. feladat (2008. október)

S. 38. A webböngészők a világhálón található oldalakat jelenítik meg számítógépeinken. Ehhez minden HTML oldal tartalmának értelmezésekor egy dokumentumfát készítenek. A dokumentumfa gyökere a <HTML> elem, minden további elem pedig az őt tartalmazó elem leszármazottja. Példaként tekintsük az alábbi HTML forrást, és a hozzá tartozó dokumentumfát:

Írjunk programot, amely egy HTML 4.01 Strict DTD verziójú (tehát érvénytelenített formázásoktól mentes és kereteket nem tartalmazó), hibátlan oldal dokumentumfáját elkészíti. Az érvényes HTML elemek a

http://www.w3.org/TR/html401/index/elements.html

oldalon találhatóak (csak a D és L jelzés nélküliek, összesen 80 elem). A program olvassa be a parancssor első argumentumaként megadott nevű forrásállományból az oldalt tartalmazó szöveget, majd írja ki a parancssor második argumentumaként megadott nevű kimeneti szöveges állományba a fenti formában a dokumentumfát.

Beküldendő a program forráskódja (s38.pas, s38.cpp, ...), valamint a program rövid dokumentációja (s38.txt, s38.pdf, ...), amely tartalmazza a megoldás rövid leírását, és megadja, hogy a forrásállomány melyik fejlesztő környezetben fordítható.

(10 pont)

A beküldési határidő 2008. november 17-én LEJÁRT.


Statisztika:

24 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Borsos 607 Zalán, Fejér 267 László, Kővágó Zoltán, Nagy Róbert, Para Attila, Véges Márton.
9 pontot kapott:Bodosi Eszter, Englert Péter, Seregi Benjamin Martin, Weisz Ágoston, Weisz Gellért.
8 pontot kapott:3 versenyző.
7 pontot kapott:3 versenyző.
6 pontot kapott:1 versenyző.
5 pontot kapott:4 versenyző.
3 pontot kapott:2 versenyző.

A KöMaL 2008. októberi informatika feladatai