Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar Matematika Tanszékének felhívása végzősöknek

A matematika egyszerre művészet és tudomány. A matematikai felfedezés szép, feledhetetlen élményt nyújt a gyermekeknek, a pedagógus számára pedig sikerélmény, ha már kora gyermekkorukban megéreztetheti az alkotás örömét a kicsikkel.

Az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán a Matematika Tanszék oktatói fontosnak érzik, hogy hallgatóikat felkészítsék erre a feladatra.

Az általános iskola felső tagozatos matematikatanár-képzés keretein belül lehetőséget nyújtunk a hallgatók számára, hogy kellemes légkörben és környezetben ismerkedjenek meg a szaktárgyakkal, a matematika módszertanával, amely fontos eszköze a kiváló matematikatanításnak, továbbá hogy részt vegyenek iskolai tanítási gyakorlatokon is.

Célunk, hogy a hallgatók átérezzék feladatuk fontosságát, szépségét, a matematikatanítás lényegét: a művészetet és a tudományt.

A magyar matematikaoktatás nemzetközi hírű. Ehhez méltó színvonalon kívánjuk oktatni a jövő tanárait is, akiknek többek között lehetőségük van rá, hogy a tanszék külföldi oktatási intézményekkel fennálló kapcsolatai révén megismerkedjenek más országok iskolai modelljeivel, oktatási rendszereivel.

A karon a matematikával társítható szakok nappali tagozaton: fizika, kémia, földrajz, angol, számítástechnika. Egyéni kívánságokat is figyelembe tudunk venni. Indítunk esti (önköltséges) egyszakos képzést is.

Várjuk az érdeklődő diákok jelentkezését. További információt a felvételi tájékoztatóban olvashatnak.