Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Pályázat kísérleti fizikából

A Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszéke pályázatot hirdet középiskolás diákok (9-12. évfolyam) számára. A 2003/2004-es tanévben az alábbi témában lehet pályázatot benyújtani:

Kísérletek a fizika és a biológia kapcsolódó területeiről

A pályázat kétfordulós, az első fordulóban a kísérlet lényegét leíró dolgozattal lehet részt venni. A beadott munkában (amely tartalmazhat fotókat, rajzokat, táblázatokat, grafikonokat stb. is) vázolni kell a nem, vagy kevéssé ismert kísérletek elvégzésének menetét, az alkalmazott módszereket. A pályamunkában fel kell tüntetni a felhasznált forrásmunkákat is. A pályázatok értékelését szakmai zsűri végzi. A legjobb dolgozatot készítők jutnak a második fordulóba, ahol a kísérleteket ,,élőben'' is be kell mutatni a zsűri előtt. A pályázatok végső sorrendjét a bemutatás után állapítja meg a zsűri.

Pályázni lehet: egyénileg, vagy 2 fős ,,csapattal''.

A pályázat díjai:

I. díj20 000 Ft;
II. díj10 000 Ft;
III. díj5 000 Ft.

A helyezettek munkáját oklevéllel is elismerjük. A konzultáló, illetve felkészítő tanár a díjazott diák(ok)-éval megegyező értékű jutalomban részesül.

A dolgozatot két példányban kell benyújtani, a maximális terjedelem 10 oldal lehet. A pályázat jeligés, ezért a dolgozaton csak a jeligét szabad feltüntetni. A pályázó(k) adatait (lásd alább) zárt, a dolgozat jeligéjével ellátott borítékban mellékelni kell:

1. a pályázó(k) neve, lakcíme, telefonszáma,

2. a pályázó(k) iskolájának neve, címe, telefonszáma, e-mail-je,

3. a felkészítő tanár neve.

A pályázatot az alábbi címre kérjük küldeni ,,Pályázat kísérleti fizikából'' megjelöléssel:

Dr. Szatmári Sándor tanszékvezető egyetemi tanár,

SZTE Kísérleti Fizikai Tanszék, 6720 SZEGED, Dóm tér 9.

Beküldési határidő: 2004. január 15.

(A 2. forduló megtartására ezt követően kb. másfél hónap múlva kerül sor.)

A pályázattal kapcsolatos további kérdésekre válasz kérhető Dr. Molnár Miklós egyetemi docenstől (tel.: 62/544-358, e-mail: <<\texttt>>mmiklos@physx.u-szeged.hu).