Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Ifjúsági Matematikai Konferencia '99 és Tehetséggondozó Matematika Tábor

Miskolc, 1999. augusztus 15-22.

A Miskolci Ifjúsági Matematikai Egyesület és a Bolyai János Matematikai Társulat Borsod Megyei Tagozata 1999. augusztus 15. és 22. között Matematika Tábort és Ifjúsági Matematikai Konferenciát rendez középiskolás korú diákok számára, együttműködve a Miskolci Egyetem Matematikai Intézetével, a Herman Ottó Gimnáziummal és a Földes Ferenc Gimnáziummal.

Az Ifjúsági Matematikai Kongresszus-96 Miskolc (a II. Európai Matematikai Kongresszus hivatalos kísérőrendezvénye) szervezői szeretnék rendszeressé tenni a középiskolás korú diákok, tanáraik és más érdeklődők nyári szakmai találkozóját. Az Európai Matematikai Társulat 1998-ban Potsdamban szervezett ifjúsági matematikai kongresszust, majd ezt követően 2000-ben, a , , Matematika évében" Barcelonába várják Európa fiatal matematikusait. A kétévenként sorra kerülő rendezvényeket tábor és konferencia sorozattal szeretnénk kiegészíteni minden páratlan évben. Így először 1997-ben rendeztünk Ifjúsági Matematikai Konferenciát és Tábort, ezt másodszor 1999-ben kívánjuk megrendezni.

A rendezvény helyszíne Miskolc, Herman Ottó Gimnázium. A szállás központi helyen, a gimnáziumtól 10 perces sétára, a Tóth Pál Kollégiumban lesz.

Tervezett program:

    NapDélelőttDélutánEste
    Vasárnap, augusztus 15. Az érkezők fogadása, elszállásolás Városnézés Szabad program
    Hétfő, augusztus 16. Megnyitó, előadások Gyakorlatmegoldó szemináriumok, kiselőadások Ismerkedési est, közös vacsora
    Kedd, augusztus 17. Előadások Gyakorlatmegoldó szemináriumok, kiselőadások Kulturális program
    Szerda, augusztus 18. Előadások Kirándulások Szabad program
    Csütörtök, augusztus 19. Előadások Erdős Pál megemlékezés Táncház
    Péntek, augusztus 20. Előadások Augusztus 20. megünneplése Szabad program
    Szombat, augusztus 21. Előadások, táborzárás Elutazás, illetve fakultatív kirándulás  
    Vasárnap, augusztus 22. Fakultatív kirándulás Visszaérkezés Miskolcra 18 óra körül  

A meghívott előadók - neves külföldi és hazai szakemberek - a konferencia két hivatalos nyelvén, angolul és magyarul tartanak előadásokat. Lehetőségek szerint minden angol nyelvű előadást magyarra fordítunk. Az előadók a kb. 1 órás előadás után az adott témakörben az érdeklődők számára feladatmegoldó foglalkozást is tartanak. Ezeken kívül más, feladat-központú foglalkozásokat is tervezünk a délutánokra.

Minden résztvevő lehetőséget kap saját munkájának - kiselőadás, számítógépes program, poszter, játék stb. - bemutatására. Ehhez előzetesen rövid kivonatot kell beküldeni.

A résztvevők előadásaira, számítógépes programok és poszterek bemutatására hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken kerül sor.

A rendezvény részvételi díja 14000 Ft/fő. Ez az összeg magában foglalja:

  • a szállásköltséget (6 éjszaka: vasárnap éjszakával kezdődően a következő hét péntek éjszakájával bezárólag) középiskolai vagy egyetemi kollégiumban 3-5 ágyas szobákban;
  • a napi három étkezést (hétfőn reggelivel kezdve a következő szombaton ebéddel zárva);
  • a kirándulási költségeket (kivéve a hét végi, fakultatív kirándulást, lásd a következő oldalon);
  • a kiadványok, belépők, a városi közlekedés költségeit és a szervezési kiadásokat.

Azoknak, akik szállást, reggelit és vacsorát nem kérnek, a részvételi díj 8500 Ft/fő (ebben benne van az ebéd, a hétfő esti közös vacsora és minden egyéb közös program).

Elegendő jelentkező esetén a tábor végén fakultatív kirándulást szervezünk 1999. augusztus 21-22-én (szombat-vasárnap) a Zempléni várak és a Tokaj-Hegyalja megtekintésére. Ennek várható költsége további 4000 Ft/fő.

A jelentkezés módja és határideje: A jelentkezéshez levélben igényelhető a rendezvény részletes leírása az alábbi címen.

A végleges jelentkezési lapot kérjük pontosan kitölteni. Átutalással (a Miskolci Ifjúsági Matematika Egyesület Postabank és Takarékpénztár Rt.-nél vezetett Budapest, József Nádor tér 1. 11994002-02409254-00000000 számú számlájára) vagy a levélben igényelt csekk felhasználásával kérjük a részvételi díjat befizetni, és a befizetésről szófeladatló igazolás másolatát a végleges jelentkezési lappal együtt 1999. június 30-ig visszaküldeni a következő címre:

Dr. Körtesi Péter
Ifjúsági Matematikai Egyesület,
3515 Miskolc-Egyetemváros, Pf. 10.,
e-mail: matjun@gold.uni-miskolc.hu.