KöMaL - Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Belépés
Regisztráció
 English
Információ
A lap
Pontverseny
Cikkek
Hírek
Fórum
Aktuális
Korábbi számok
Megrendelőlap
Kiadványaink
Archívum

Rendelje meg a KöMaL-t!

VersenyVizsga portál

Kísérletek.hu

Matematika oktatási portál

Az emelt szintű matematika érettségi gyakorló feladatsorok bővített, átdolgozott kiadása

Az emelt szintű matematika érettségire való felkészülést és felkészítést segítik a Középiskolai Matematikai Lapokban 2004 szeptemberétől folyamatosan megjelenő feladatsorok. A feladatsorokat és megoldásaikat bővített, átdolgozott formában második alkalommal jelenteti meg egy kötetben a Bolyai János Matematikai Társulat. A szerzők gyakorló tanárok, szakértők, vezető tanárok, olyanok, akik a kétszintű érettségi emelt szintű vizsgáin a tantárgyi bizottságba bekerülés feltételeit teljesítették.

A kötetben három év anyagát gyűjtöttük össze. Figyelembe vettük az eddigi tapasztalatokat, néhány helyen változtattunk a korábbi szövegen. A feladatok egy jelentős része új típusú, de természetesen találhatunk ismerős, vagy ismerősnek tűnő kérdést is.

A feladat megértése és a megoldással szemben támasztott elvárások ismerete sokszor a bevett szokásokon alapul, hiszen nem lehet mindent részletezni a feladatok szövegében. Kiadványunk tanulmányozása közben is láthatja az olvasó, hogy néha kialakultak ezek a szokások, számos esetben azonban még nem. Ilyenkor a megoldónak részletesebb, átgondoltabb szöveget kell írni.

Országos középiskolai felmérés szerint a diákok többsége úgy véli: emelt szintű érettségit kell tenni ahhoz, hogy bejusson a legjobb egyetemekre. Kiadványunk ehhez nyújt segítséget.

Kapható a szerkesztőségben vagy megrendelhető Interneten. Ára 1650 Ft  (+ postaköltség), 20 példány feletti megrendelés esetén a kedvezményes ár 1320 Ft.

Támogatóink:   Ericsson   Cognex   Emberi Erőforrás Támogatáskezelő   Emberi Erőforrások Minisztériuma   Nemzeti Tehetség Program    
MTA Energiatudományi Kutatóközpont   MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont     Nemzeti
Kulturális Alap   ELTE   Morgan Stanley