Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I. 166. feladat (2007. október)

I. 166. Készítsünk táblázatkezelő segítségével - a hátsó belső borítón láthatóhoz hasonló - véletlenszerű, de azért valódinak tűnő domborzati képet. A felszín rajzát diagramként egy munkalap 40×40-es cellatartományának 0 és 10 közötti magasságadatai alapján hozzuk létre. Az adatokat tartalmazó munkalapon az adatok alatt helyezzünk el egy parancsgombot, amelynek megnyomásakor a táblázatkezelő az adatokat újra létrehozza, tehát új felszínt készít. A felszín képét az adatok és a gomb alatt egy diagramon jelenítsük meg.

Beküldendő a táblázatkezelő munkafüzet (i166.xls, i166.ods, ...), illetve egy rövid dokumentáció (i166.txt, i166.pdf, ...) amelyben szerepel a megoldáshoz alkalmazott táblázatkezelő neve, verziószáma, valamint a megoldás rövid leírása.

(10 pont)

A beküldési határidő 2007. november 15-én LEJÁRT.


Megoldás:

Sokféle megoldás és domborzati kép született. Néhány eltérő módszert láthatunk Adrián Patrik debreceni, Fábián András szegedi és Póta Kristóf egri versenyző megoldásaiban: adrianpatrik.xls , fabianandras.xls , potakristof.xls .


Statisztika:

12 dolgozat érkezett.
10 pontot kapott:Adrián Patrik, Fábián András, Horváth 135 Loránd, Kaposvári Tamás, Pap 987 Dávid, Péter Tamás, Póta Kristóf, Véges Márton.
8 pontot kapott:1 versenyző.
7 pontot kapott:2 versenyző.
5 pontot kapott:1 versenyző.

A KöMaL 2007. októberi informatika feladatai