Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok
Informatika rovattal
Kiadja a MATFUND Alapítvány
Már regisztráltál?
Új vendég vagy?

Az I. 336. feladat (2013. december)

I. 336. Az ideone.com lapon sokféle programozási- és scriptnyelven írott utasítássor futtatható. Mint minden online megoldásnak, ennek is vannak előnyei és hátrányai. Az általunk ismert, de legfeljebb két nyelv segítségével mutassuk be a használat módját, a felfedezett előnyöket és hátrányokat, korlátokat. A bemutatás 5-7000 értékes karaktert (szóközök nélküli hossz) tartalmazzon, amelybe a felhasznált programrészletek nem számítanak bele.

Beküldendő tömörített állományban (i335.zip) a képekkel illusztrált leírás (i335.pdf), és a leírásban szereplő programok/programrészletek ezen környezetben futtatható forráskódja.

(10 pont)

A beküldési határidő 2014. január 10-én LEJÁRT.


A versenyzők körében nem volt népszerű ez az elemző feladat annak ellenére sem, hogy tartalmilag a programozáshoz köthető, amelyre pedig általában sok megoldás érkezik.

A beküldők igyekeztek korrekten bemutatni az ideone.com felület előnyeit és hátrányait - bár inkább az utóbbit.

Egy ilyen feladatnál azonban - a tartalom mellett - a formáról sem feledkezhetünk meg. Megjegyzéseinket illik illusztrálni néhány képernyőképpel, beszúrt programkóddal is. (Nem árt, ha a programkód jól elkülönül a törzsszövegtől.) Ezen túl elvárható, hogy a beadott dokumentumot úgy formázzák, hogy az jól olvasható, áttekinthető legyen.

Bár Fényes Balázs munkája sem szerzett maximális pontszámot a mennyiségbeli elvárások figyelmen kívül hagyása miatt, mégis közlésre érdemes: i336fenyes.pdf


Statisztika:

3 dolgozat érkezett.
9 pontot kapott:Fényes Balázs.
8 pontot kapott:1 versenyző.
7 pontot kapott:1 versenyző.

A KöMaL 2013. decemberi informatika feladatai